Eğlenceye Davetlisiniz...

Öldürme Yöntemleri | Ders 1

Merhaba arkadaşlar,

Sizlere bir arkadaşım ile ortaklaşa çalıştığımız makaleyi sunuyorum. Yazacaklarım tamamen kişisel tecrübelere dayalıdır ve kesinlikle alıntı değildir.
ÖLDÜRME YÖNTEMLERİ


En temiz yöntem boğmadır. Geride kan bırakılmaz. Bu derste boyun anatomisi ve boğulmayı anlatıcam. Anatomide yeterli donanıma ulaştığınız zaman tekniklere geçicem

BOYUN

İnsan beyninin tek enerji kaynağı glikozdur. Glikozuda beyne kan götürür. Eğer beyin yeterli glikozu alamazsa dokuları ölmeye başlar. Bunun sonucunda ya ölümle yada kalıcı hasarlarla yaşama devam etme meydana gelir. ( felç , bitkisel hayat ).Boyun anatomisinde hayati önem taşıyan 2 tane damar vardır. Halk arasında şah damarı diye tabir edilir. 
Resim, takriben 38% (500x382) ölçeklenmiştir. Orjinal boyutta (800x611) görmek için bu çubuğa tıklayın. Yeni bir pencerede açmak için resme tıklayın.
[Resim: 90886.jpg]


Resimde görüldüğü gibi beyne kan taşıyan diğer damarlarda vardır. Ama onlar karotis kadar etkili değildir. Boğma vakalarının amacı 2 damarı ve gırtlağı sıkarak beyne oksijen gitmesini engellemektir. 

BOĞULMA

Farklı boğulma çeşitleri vardır. Asılma boğaza bişey kaçması suda boulma dumanda boğulma vs. bunların hepsinin mantığı beynin oksjensiz kalmasıdır.

Ortalama ölüm süresi 5-8 dakikadır.
  • İlk üç dakikada kişi hayata döndürülebilir.
  • 3-5 dakikada kurtarılırsa beyinde oksijensizlikten dolayı ağır bozukluklar görülür
  • 5 dakikadan sonra kurtarmak mümkün değildir. 


BOĞULARAK ÖLME BELİRTİLERİ

Yüz şişer ve morarır.
Fazla olmasada kulaktan dışarı kanamalar görülür.
Ölü morlukları fazladır ve ölünün sertleşmesi çabuk olur.
Kan daha koyu ve parlak renktedir. ( inanın bu kanla uğraşmak istemezsiniz )
Dil ve dudaklarda belirgin morarmalar görülür. Sadece idamla boğulanlarda yüz beyaz olur.


BOĞULMANIN EVRELERİ 

4 evreden oluşur.
1.şuur kaybı meydana gelir. (sizin kendinizi bayılttığınız aşama)

2. Evrede vucut şoka girer titremeye ve istemsiz hareketlere başlar.

3.yalancı ölüm evresidir. Nabız ve kalp atışı o kadar yavaşlar ki kişi öldü sanılır. Aslında ölmemiştir. Nefes almaya başlarsa yaşar ama kalıcı hasarlar meydana gelir.

4. gerçek ölüm evresidir. Kişinin geri dönüşü yoktur.

*2. Evreden sonra vucut aşırı hareket eder tepinir ama bilinci kapalıdır. O hareketler şokun etkisiyledir.

Farklı boyma çeşitleride vardır. İple kabloyla boğma ve elle boğma bunlardan 2sidir.
İple boğmada daha hızlı sonuç alınır ama boyunda aşırı iz bırakılır. Adli tıpa cinayet aleti vermiş olunur.

[Resim: image003.jpg]


Elle Boğma 

Doku bırakımını en aza indirmek için eldiven ve uzun kollu giysiler kullanılır. Elle boğulmalarda geride suç aleti bırakılmaz. Adlitıp suç aleti üzerinden soruşturma yürütemez.

Burada dikkat edilmesi gereken durum : boğmada sıklıkça kullanılan yöntem kişini göğüsüne oturarak boğmaktır. Adlitıpın boğulma vakalarında bakacağı yerlerden biride göğüs kafesidir. Boğulan kişinin boyuna kilosuna bakılarak ortalama kaç kg birinin oturarak o kemikleri kırdığı saptanır. Tahmini kilo elde edilince ortama bir boy kilo kalıbı çıkarılır. Aramalar bu boy kiloya bakılarak yapılır. Görgü tanığı olursa bu kalıp profilden yakalanırsınız.

Bu derste bu kadar öğrenmeniz yeterli.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder