Eğlenceye Davetlisiniz...

Zencefil Birası Nasıl Yapılır ?


Malzemeler : 


-1.6 kg taze zencefil
-2.7 kg turbinado şeker
-6 misket limonu
-Kırmızı yıldız şampanya mayası
-Su

Ayrıca bir kap ve fermantasyon düzeneğine ihtiyacınız vardır.Bu noktaya geldiğinizde bazı seçenekler sunacağız.

Hazırlanışı :


İlk olarak tencerede su kaynatın. 5 galon su alacak büyüklükte bir tencere yeterlidir. 5 galonun önemi suyu kaynatırken buharlaşacak suyu önlemektir ( su kaybını en aza indirme amacıyla ). 32 litre bu iş için yeterlidir. Tencere çelik olmalıdır.Alüminyum kullanmayınız. Zaten suyu otları kaynaymak için kullanacağız.

Alta ısı kaynağı olarak propan yakıtlı ocakları kullanabilirsiniz.

Hadi biraz su kaynatalım. Ben 6.5 galon suyu 1 saat kaynattım ve 1.5 galonu buharlaştı. Bne propan ocak kullandım. Gaz ocağı kullanan insanlarda gördüm fakat denemedim. Malzemeleri hazırlarken tencerenin kapağını kapatın ve kaynaması için ısı verin.

Malzemeleri hazırlamaya başlayalım.

Zencefilleri yıkayın. Kabuklarını soymaya gerek yoktur.Zencefilleri parçalamanız gerekmektedir. Bne parçalama diski kullandım. Delikleri tıkandı ve ben 2 kez temizlemek zorunda kaldım. Eğer mutfak robotunuz yoksa zencefilleri bıçak ile doğrayın.


Limonun soyunu sıkın. Oldukça basit değil mi ?

Kaynatma :



Suyu kaynattıktan sonra zencefillşeri ve şekeri ekleyin. Ben zencefilleri bir tülün içine koyup öyle kaynattım. Sallama çay gibi düşünebilirsiniz. Gerekli veya zorunlu değildir. İsteğinize kalmış.

Zencefili ekledikten sonra şekeri boşaltın ve karıştırın.  Şekeri yavaş bir şekilde dökmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü birden dökerseniz alt kısma çökebilir ve yanabilir. 

Zencefil ve şekeri ekledikten sonra 60 dakika bekleyin. 1-2 dakika köpük gözlemleyebilirsiniz. Köpüklendiğinde ısıyı biraz kısabilirsiniz. Bneim biram yaparken köpüklendi fakat bir sorun yaşamadım. Bne ısıyı sonuna kadar açtım ve 5 galon kaynar su yerine 4.5 galon su kaldırığını gördüm. Buyarım galon daha fazla alkol anlamına geliyor. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız ısıyı kısın. 

Su kaynarken diğer yandan fermantasyon düzeneğini temizleyebilirsiniz.Düzeneğin cıvatalarını ve içini iyi temizleyin. Oda sıcaklığında bu fermantasyon kabında müthiş bir maya çoğalması olacak. Eper temizlemezseniz mayalar ile birlikte bakteriler de çoğalabilir. 

Fermantasyon düzeneğiniz yoksa cam bir damacana ve hava kilidi de kullanabilirsiniz. Sistemin amacı fermantasyon esnasında oluşan basınçlı gazı sistemin dışına atıp hava girmesini engellemektir. 

Karışımı fermantasyona bıraktıktan sonra isterseniz maya besini ekleyebilirsiniz. Besin mayalarınız için multi-vitamin etkisi gösterecektir. 




Ben mümkün olduğunca çabuk soğutmayı severim.  İsterseniz daldırmalı soğutucu veya ters akışlı soğutucu kullanabilirsiniz. Eğer soğutucunuz yoksa sıcaklık oda sıcaklığına ineseye kadar bekletin. 

Fermantasyona soktuktan sonra sıvıda sizi mutlu eden bir köpürme göreceksiniz. Eğer isterseniz fermantasyon bitincealkol içeriğini hesaplayabilirsiniz. Benim ki bittiğinde oran 9.5 idi.

Birkaç gün sonra köpüklerin durduğunu göreceksiniz. Eğer isterseniz tatlandırmak için şurup ekleyebilirsiniz. Eğer şurubunuz yoksa biranızda kuru bir tat kalacaktır. 

Tamamen birayı elde ettiğinizde biranın içinde 4-5 gün karbonat bırakın. Genel olarak biradan zencefil tadı alacaksınız. İsterseniz narenciye ekleyebilirsiniz. Çünkü ben ekleyeceğim. 

Share on Google Plus

About NOT FOUND

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder